VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Liūnė SUTEMA: kai datos nesvarbu / dokumentika

Filmai

Trukmė: 2 val.
Bilietai: Įėjimas laisvas.
LIŪNĖ SUTEMA: KAI DATOS NESVARBU

Tai – moters, dukters, sesers, mylimosios, draugės, mamos, slaugės, rašytojos, poetės gyvenimo užrašai, sutilpę į 7 poezijos knygas: Mažeikiai, Vilnius, Fraiburgas, Niujorkas, Čikaga ir Lemontas – ne tik pasitraukimo iš Lietuvos į vakarus, bet ir gyvenimo Jungtinėse Amerikos valstijose, istorija.
Poezijos skaitymai, persipinantys su prisiminimais ir intymi autobiografinė pažintis bei Zinaidos Nagytės Katiliškienės gyvenimo realybės atspindžiai intelektualų, rašytojų, menininkų, vertėjų ir darbo liaudies apsuptyje atskleidžia slapyvardžiu suvaržytą talentą: LIŪNĖ SUTEMA pasirodo knygose, istorijoje, literatūros platybėse, tačiau kaip moteris, poetė ir asmenybė niekada nesugrįžta pati į Lietuvą. Lieka poezija. Neornamentuota kalba. Ir neįkainojamas paveldas Lietuvai ir išeivijai.
Dokumentinė medžiaga (filmas) – atviri ir nuoširdūs pasakojimai ir prisiminimai, poezijos skaitymai ir vieši susitikimai, kuriuos įamžino fotografas kun. Algimantas Kezys, SJ ir kino dokumentininkas Arvydas Reneckis Jungtinėse Amerikos valstijose 1976 m. – 1989 m. – 1990 m. – 1992 m. – 1993 m. – 2009 m.

Žanras: Dokumentika
Šalis: Jungtinės Amerikos valstijos
Trukmė: 52 min.
Režisierius: Arvydas Reneckis
Kalba: lietuvių
Subtitrai: lietuvių
Prodiuserė: Sandra Avižienytė
Operatoriai: Algimantas Kezys, Arvydas Reneckis
Dizainainerė: Evelina Garliauskienė
Kuratorė: Laima Apanavičienė
Dalyviai: Zinaida Nagytė Katiliškienė, Marius Katiliškis, Dalia Šleinienė, Henrikas Nagys, Saulius Katiliškis, Vaclovas Kleiza, Agnė Katiliškytė Burner, Vytautas Ignas, Jurgis Blekaitis, Alma Adamkienė ir kt.
Mecenatas: Lietuvių fondas, Inc.
Platintojas: Unlimited Timeline, Inc.
Projekto vadovai: PoPaJAV, NFP