VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Mindaugo Juodžio tapybos paroda

Parodos

M. Juodžio paveikslai – tai tarsi kelionė į žmogaus sielą, užgaunant pačias jautriausias širdies stygas ir minčių virpesius. Kiekvienas kūrinys, kaip atskira istorija su netikėto siužeto posūkiu, kuri įtraukia į savo teritoriją ir verčia tyrinėti, ieškoti, klausti ir bandyti atsakyti.
Menininkas nekopijuoja gyvenimo, jis jį kvestionuoja ir kuria kartais skaudžias, kartais trokštamas, kartais nepatogias nuotaikas suteikdamas žiūrovui galimybę susimąstyti, pajausti, prisiminti…
Mindaugo paveikslai, tai jo kalba: „Visos mano emocijos, troškimai ir giliausios mintys patenka į kiekvieną kūrinį, o ne į ištartus ar parašytus žodžius. Paveikslai kalba patys už save ir ką jie sako yra tiesiog žinia, nes nėra teisingo ar neteisingo.
Kiekvienas vaizdas suteikia kažką skirtingo visiems, žiūrintiems tą patį kūrinį, ir tai yra nuostabu. Kūryba atrodo kaip svajingi vaizdai, kuriuose susilieja fikcija ir tikrovė, susilieja laikas, tiek praeitis, tiek dabartis. Naudodamas abstrakciją, stengiuosi įtraukti žiūrovą į pusiausvyros pasaulį ir kasdienių įvykių srautą, kuris vaizduojamas tam, kad kasdieniniame gyvenime taškas rastų prasmę“.
Paveikiausi vaizdai yra tie, kurie tyrinėja jausmus, kuria iliuzijas, bet tuo pačiu pabrėžia mūsų trapią aplinką ir skiepija atsakomybės jausmą ją išsaugoti.

Parodos atidarymas rugsėjo 17 d. 17 val. paroda veiks iki spalio 29 d.