VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

PARODA „TAŠKAS“

Parodos

Parodos atidarymas spalio 8 d. 18 val.
Paroda veiks iki lapkričio 8 d.

Prieš trejus metus mano kūrybos kelionė prasidėjo netikėtomis ir sudėtingomis gyvenimo aplinkybėmis. Tuo metu išgyvenau skausmingas skyrybas su vyru, mamos ligą, o dar ir mano pačios lūžusi koja, kurios sudėtingas gijimas per kovido laikotarpį įkalino mane namuose. Tokių išgyvenimų akivaizdoje tapyba man tapo ne tik išraiškos, bet ir gydymo forma. Iš šio gyvenimo chaoso gimė mano unikalus kūrybos stilius – **taškavimas**.
Kiekvienas paveikslas, sudarytas iš šimtų ar tūkstančių taškų, yra tarsi mano emocijų išsiliejimas. Kiekvienas taškas simbolizuoja gyvenimo fragmentą – skausmingą, bet tuo pačiu ir gydantį. Kūriniuose taškai jungiasi į linijas, formas ir ritmus, primindami, kad visi mūsų patyrimai, geri ar blogi, galiausiai sudaro vieningą gyvenimo paveikslą.
Kiekvienas mano darbas atspindi savęs atradimo ir atsinaujinimo procesą. Taškų simetrija ir ritmas buvo mano vidinės ramybės ieškojimo būdas tuo metu, kai mano pasaulis atrodė suiręs. Per taškus išmokau vėl iš naujo pamatyti grožį mažuose dalykuose, atsispirti sunkumams ir leisti laikui gydyti.
Ši paroda yra ne tik mano meno, bet ir mano gyvenimo pokyčių atspindys. Tai kelionė nuo skausmo prie atsigavimo, nuo chaoso prie harmonijos. Mano kūryba – tai kvietimas pamatyti grožį net pačiose sudėtingiausiose gyvenimo akimirkose, kai kiekvienas taškas, net ir pats mažiausias, turi prasmę.

Paroda lankoma trečiadieniais 11–17 val. ir renginių metu.