VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

PĖSČIŲJŲ ŽYGIS „VANAGO PĖDSAKAIS VARČIOJE”

Ekskursijos

Šiuo pėsčiųjų žygiu užbaigsime trijų žygių ciklą „Pažink Daugus žygiuodamas“, skirtą pirmojo Daugų paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 640 metų jubiliejui. Daugų istorija yra neatsiejama nuo pokario partizanų kovų istorijos. Šįkart žygiuosime rudenišku Varčios mišku, esančiu 10 km į pietus nuo Daugų, aplankysime tris miške esančius paminklus. Taip pat aplankysime ir kitas vietoves miške ir apylinkėse, aprašytas Adolfo Ramanausko-Vanago atsiminimų pirmojoje dalyje, menančias ankstyvąjį partizanų kovos etapą. Gilinsimės į Varčios mūšio kontekstą, aiškinsimės jo eigą. Žygis yra atviras visiems, bet ypatingai subalansuotas partizanų istorijos mėgėjams, ypač tiems, kurie yra skaitę A. Ramanausko-Vanago atsiminimus „Daugel krito sūnų“ ir nori pabūti vietovėse, menančiose konkrečius atsiminimų epizodus.
ŽYGIO TRASA. Vidutinio sunkumo, trasos ilgis apie 12 km (maršrutas bus patikslintas). 70 proc. miško danga, 30 proc. miško keliukai. Tikrai pasitaikys pažliugusių vietų, purvo, krūmų, tad prašome atkreipti dėmesį į aprangą ir ypač avalynę.
KAS GALI DALYVAUTI. Laukiami visi, besidomintys partizanų istorija. Nepilnamečiai gali dalyvauti su juos lydinčiais suaugusiais asmenimis.
KĄ REIKIA TURĖTI. Reikalinga tinkama pagal oro sąlygas apranga ir avalynė. Turėti maisto ir gėrimų pagal poreikį.
ŽYGIO PRADŽIA. Į starto vietą, esančią 11 km į pietus nuo Daugų, išvyksime savo automobiliais nuo Turgaus aikštės, bet galima iš karto atvykti į starto vietą, kuri bus nurodyta kartu su maršrutu. Sekite naujienas. Susitinkame spalio 26 d., 10.00 val. Daugų turgaus aikštėje. Jeigu norite dalyvauti, bet neturite galimybės iš Daugų nuvykti į starto vietą, susisiekite.
KAIP UŽSIREGISTRUOTI. Registracija yra BŪTINA vienu iš šių būdų:
Facebook žinute kultūros klubui „Kitaip“, el. paštu [email protected] ar tel. +370 610 12990.
DĖMESIO! Ankstesniuose žygiuose dovanojome keramikės Julijos Sviklienės pagamintus medalius, skirtus 640-ajam Daugų gimtadieniui. Medalių dar šiek tiek turime, tad juos padovanosime pirmiesiems užsiregistravusiems ir žygį pabaigusiems dalyviams.
Žygio organizatoriai neatsako už žygio dalyvių sveikatą. Užsiregistravę dalyviai tuo pačiu patvirtina, kad susipažino su žygio aprašu. Alkoholio ir kitų svaigiųjų medžiagų vartojimas žygio metu yra griežtai draudžiamas.
Jeigu turite klausimų: [email protected] arba +370 610 12990
Žygis visiškai nemokamas! Žygio rėmėjas – Alytaus r. savivaldybė