VšĮ Alytaus turizmo informacijos centras

Šiaurietiškojo ėjimo 12 km žygis Punios šile

Kauno Šiaurietiškojo Ėjimo Klubas kviečia 2024.09.14 d. šiaurietiškojo ėjimo mėgėjus į 12km žygį Punios šile, Alytaus raj. Žygiuosime Nemuno kilpos apglėbto Punios šilo takais, kuris garsėja savo sengirėmis, nepaliesta gamta, medžių didybe ir ypatingai tyru oru.
Punios šilas, kurį juosia 19 km Nemuno kilpa palepins savo grožybėmis. Mūsų takas vingiuos per storulių ąžuolų ir Lietuvos kunigaikščių skulptūrų alėjas. Teks su malonumu pereiti kelis lieptelius ir palypėti laipteliais į nuostabias kalvas. Prieisime apžvalgos aikštelę, iš kurios atsivers didingo Punios piliakalnio vaizdas anapus Nemunėlio. Bus galimybė išvysti vieną aukščiausių Lietuvos pušų (42 m), kuri jau skaičiuoja 160 metus bei Žaltės slėnio skulptūrų parką, kurio įėjimą puošia meistriškai išdrožinėti žalčių vartai. Punios šilas - vienas iš įdomiausių Lietuvos miškų botaniniu požiūriu, partizaninio karo metais slėpė partizanų bunkerius. Vienas iš jų atkurtas ir žygio metu jame bus galima “pasimatuoti” gyvenimą.
Trasos ilgis: apie 12 km
Trasos sudėtingumas: lengvas
Trasos ruožas: žiedinė trasa
Žygio trukmė: apie 3 val.
Žygio startas: 2024.09.14 - 11.00 val. iš aikštelės šalia Punios miško girininkijos muziejaus, Nemuno g. 82, Panemuninkai, 62185 Alytaus r. sav.
Žygio finišas: ten pat.

Į žygį pasiimti: gerą nuotaiką, savo maistą ir vandens.
Žygio kaina dalyviui: 9,00€ + 1,00€ valstybinis parko mokestis.
Registruotis el. paštu: [email protected]
arba telefonu: +370 650 91 737
Užsiregistravus, dalyvis gaus informaciją, kur susimokėti.